Salade met geroosterde groene asperges met parmezaanse kaas en appel.
   
 

Voorgerecht voor 4 personen.

Ingredienten:

  • 20 groene asperges
  • 1 a 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • crema di balsamico
  • 2 eetlepels blanke azijn
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel basilicum gehakt
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • ½ dl olijfolie
  • 100 gram gemengde sla
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 knapperige groene appel
  • 50 gram parmezaanse kaas snippers

 

Bereiden:

    1. Verwarm de oven op 220 graden.
    2. Snijd de asperges in flinke stukken en besprenkel met olie en met peper en zout.
    3. Zorg ervoor dat de asperges helemaal bedekt zijn met olie.
    4. Leg ze op een bakplaat en rooster ze in ongeveer 25 minuten, draai ze op de helft van de tijd.
    5. Doe ze in een kom en druppel er de crema over. Schep ze om.
    6. Meng de azijn, mosterd, honing, basilicum knoflook peper en zout en olie goed door elkaar, tot een mooie dressing.
    7. Maak van de appel blokjes en besprenkel met het limoensap.
    8. Doe de sla in een mengkom en meng er de appelblokjes door samen met de dressing.
    9. Leg op elk bord wat van de sla en leg hierop de asperge-stukjes.
    10. Verdeel de parmezaanse kaas snippers erover en geef nog een draai met de peper molen.
   
 

De salade.

   
   
 
Bekijk hier de actuele collectie met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens.
Bekijk hier de aanbiedingen en showroomkeukens van de Snaidero Concept Store. De specialist in Italiaanse design keukens.
   
   
  Klik hier voor meer informatie over de collectie met inbouw apparatuur van de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens.