Aardappelgratin op de bakplaat.

   
 

Recept voor een bakplaat 60 cm oven.

Ingredienten:

  • 1.8 kg vastkokende aardappelen
  • 3 dl. melk
  • 3 dl.slagroom
  • 3 eieren
  • beetje olie, neutraal
  • peper zout en knoflook
  • nootmuskaat en klein beetje foeli
  • 150 gram vers geraspte belegen kaas.

 

Bereiden:

    1. Vet de bakplaat in met de olie.
    2. Snijd de aardappel in plakjes van ongeveer 3 millimeter, stoom ze 3 minuten 100 graden.
    3. Meng de rest van de ingredienten, behalve de kaas.
    4. Leg de aardappelschijfjes op de bakplaat en giet er het room, melk eimengsel over.
    5. Bestrooi met de geraspte kaas en geef nog een draai met de pepermolen en wat grof zeezout.
    6. Plaats gedurende 35 a 40 minuten in een oven van 170 graden.

 

Laat de gratin een beetje afkoelen en snijd er mooie puntjes van.

De gratin kan goed ingevroren worden.

Eventueel tijdens de tweede verhitting de bovenkant een laagje truffelolie geven met een bakpenseel.

   
  De Snaidero Orange keuken is uiteraard verkrijgbaar bij de Snaidero Concept Store. De specialist in Italiaanse design keukens voor België en Nederland.
   
   
 
De actuele collectie met Italiaanse design keukens vindt u op de keukenmodellen pagina van de Snaidero Concept Store.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens van Snaidero.
   
   
  Bekijk de collectie met apparatuur van de Snaidero Concept Store op de speciale pagina voor inbouw apparatuur voor de keuken. We zijn gespecialiseerd in de betere merken apparaten.