Klassieke portsaus.

   
 

Ingredienten voor de saus

Voor ongeveer 6 personen.

Voor de saus:

  • Olie en boter                                                  roze pepertjes
  • 4 sjalotjes                                                      crema di balsamico
  • 4 teentjes knoflook                                         ½ liter rode wijn
  • 2 a 3 takjes tijm                                             2 dl rode port
  • 2 takjes rozemarijn                                         ½ liter kalfsfond
  • 25 gram koude boter                                      15 gram eekhoorntjes brood
  • bessen gelei
  • arrowroot
  • witte peper en zout uit de molen.

Bereiden saus:

  1. Zet de sjalotten en de knoflook aan in boter en olie
  2. Doe er de tijm, rozemarijn en het geweekte eekhoorntjes brood bij
  3. Blus met de port en laat inkoken tot een derde.
  4. Voeg de wijn toe en laat weer inkoken tot een derde.
  5. Voeg de fond toe en laat inkoken tot de helft.
  6. Doe er twee a drie eetlepels crema di balsamico in.
  7. Zeef de saus en doe er wat roze pepertjes in.
  8. Bind de saus met een beetje arrowroot en een klontje koude boter.
  9. Breng op smaak met de bessengelei en wat peper en zout.

 

U kunt de saus invriezen en gemakkelijk op 95 graden weer verwarmen in de stoomoven.

   
  De Snaidero Orange keuken opstelling, verkrijgbaar bij de Snaidero Concept Store.
   
   
  Relevante links:
   
  Folder met Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store.
  Kerntemperaturen voor uw oven.
   
   
 
Bekijk de actuele collectie Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store op de keukenmodellen pagina.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store, de specialist in Italiaanse design keukens voor België en Nederland.
Bekijk de actuele aanbiedingen en showroomkeukens van de Snaidero Concept Store. We zijn gespecialiseerd in Italiaanse design keukens.
   
   
  De actuele collectie met inbouw apparatuur van de Snaidero Concept Store vindt u natuurlijk op het apparatengedeelte van onze site.