Kookles donderdagavond 11 december 2008  
   
 
Op deze pagina vindt u de foto`s van de kookles van donderdagavond 11 december. Voordat de deelnemers aan de slag zijn gegaan worden eerst de recepten doorgenomen. Ook worden de te gebruiken temperaturen met de stoomoven besproken en uitgelegd. De recepten vindt u geheel onderaan de pagina.
   
 
De zijlende wordt klaargemaakt.
De zijlende wordt onderhanden genomen. De zijlende wordt in de Neff oven klaargemaakt op 100 graden hetelucht en kerntemperatuur 55 graden. De lende wordt met dragon en kruiden ingesmeerd.

Onthouden met vlees: 3 x L staat voor LANG, LANGZAAM EN LEKKER. Dus het vlees wat langer in de oven houden op een lagere temperatuur. Hierdoor is het vlees veel lekkerder. Omdat de spatgrens van vlees 160 graden is blijft de oven ook een heel stuk schoner als je niet boven de 160 graden komt.

De fles rechts is de Marsala. Dit is een Italiaanse likeur die we gebruiken voor de zabaglione.

De lijst met kerntemperaturen vindt u trouwens op deze pagina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
De soepgroep is begonnen.
Zowel de soepgroep als de saladegroep gaan aan de slag in de showroomkeuken Terra. Ze gaan artisjokkensoep maken en een salade met asperges.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Het toetje wordt klaargemaakt.
Er wordt ook hard gewerkt aan het toetje. Het fruit wordt klaargemaakt. Hier wordt straks de chocolade Zabaglione overheen gegoten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Inwrijven van de zijlende met dragon.
De Zijlende wordt vakkundig ingewreven met dragon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Het fruit voor het toetje.
Het fruit voor het toetje wordt klaargemaakt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Soepgroep aan de slag.
Ook bij de soepgroep wordt er hard gewerkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  De salade wordt klaargemaakt.

Net als de soepgroep is ook de saladegroep bezig in de showroomopstelling Snaidero Terra.

Ze gaan een salade klaar maken met geroosterde groene asperges.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  De truffelaardappels worden geschild.
De truffelaardappels worden klaargemaakt. De paarse kleur blijft trouwens wel even op je handen zitten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Opmaken salade.
De salade met de groene asperges.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
De zijlende zit inmiddels in de nieuwe Neff oven.
De zijlende zit inmiddels in de oven. De kerntemperatuurmeter is ingesteld op 55 graden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  Roos doet de witte peper over de salade.
Roos zorgt voor de finishing touch met de "draai aan de pepermolen" met witte peper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  De salade is inmiddels klaar.
De salade is inmiddels klaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  De salsa tartufo wordt over de aardappeltjes gedruppeld. De truffelaardappeltjes zijn net even in de stoomoven geweest. Ze worden nu bedruppeld met de salsa tartufo.
 
  De nieuwe Neff oven in gebruik.

De zijlende zit inmiddels al zo`n 20 minuten in de oven. De apparaten zijn trouwens nog maar enkele dagen oud omdat nu de nieuwe Neff lijn is gemonteerd.

Vooral de nieuwe Neff koffiemachine wordt enthousiast gebruikt. De one-touch cappucino is echt héél handig. We merken het direkt dat er nu minder wijn en meer koffie gedronken wordt.

   
 
Gezellig aan tafel.
 
 
De zijlende is klaar.
 
   
  De zijlende. De zijlende is inmiddels klaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Het hoofdgerecht.
 
   
 
Aansnijden van de zijlende.
De zijlende wordt aangesneden in dunne plakjes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  De zijlende is opgediend.
De zijlende is opgediend met de truffelaardappeltjes en stoofperen.
   
  De zijlende op het bord.
De paarse aardappeltjes zijn de truffelaardappeltjes. Staat ook wel leuk op het bord.
   
  De dames aan tafel.  
 
  De zabaglione wordt gemaakt.
De zabaglione wordt gemaakt op de wok.
   
 
Zabaglione.
Echte "8-en" draaïen hé!
   
  Kloppen zabaglione.
Halverwege wordt er even afgelost met kloppen. Er wordt geklopt totdat het mengsel glad en schuimig is.
   
  De Zabaglione wordt over het fruit uitgeschonken.
   
  De toetjesgroep is nu ook klaar.
Ook de toetjesgroep is inmiddels klaar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Recepten:
   
 
 
 
 
 
 
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store.  
   
   
  Bekijk de collectie met Neff inbouw apparatuur op onze website voor apparaten.