Kabeljauw uit de stoomoven.

   
 

Ingredienten:

  • Paar moten kabeljauw filet.
  • Paar plakjes kaas

Bereiden:

    1. Doe de kabeljauw in de gaatjespan voor 5 minuten op 85 graden in de stoomoven. Echt dikke moten mogen wat langer.
    2. Verwarm de oven voor op hetelucht met grill op zeg 175 graden.
    3. Doe de kaas op de kabeljauw, vervolgens kan het nog even een paar minuten in de oven. Liefst serveren op een opgewarmd bord. Eventueel een beetje peper er overheen en klaar.
   
 
   
 

Let op: Hoe dikker de moot hoe langer het in de stoomoven moet. Ik heb even de tijd aangehouden voor de mootjes die je tegenwoordig vaak bij de supermarkt vindt. Als ik een echte Arnemuidse verse kabeljauw heb krijg ik vaak wat dikkere moten en heb ik dus iets meer tijd nodig.

Ik gebruik zelf de hoge druk stoomoven, deze is namelijk op zowel hoge- als lage druk te gebruiken. Veel andere vis is trouwens op dezelfde manier klaar te maken, de kaas toevoeging is alleen niet zo`n succes bij vissoorten als zalm e.d.

   
  Kabeljauw uit de stoomoven. Recept van Rudy Jacobse, de specialist in Italiaanse design keukens uit Zeeland.
   
   
  Relevante links:
   
  Kerntemperaturen voor de oven.
   
   
 
Bekijk hier de actuele Snaidero keukenmodellen. Snaidero is topdesign uit Italië.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store. De specialist voor Italiaans design voor Nederland en Belgie.
Bekijk hier de pagina met aanbiedingen in Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store. De specialist voor Nederland en Belgie.
   
   
  Bekijk de collectie met Neff inbouw apparatuur op onze speciale site voor apparaten.