Boerenkool met worst uit de stoomoven.

   
 
De hoge druk stoomoven is ook ideaal voor iets heel ouderwets als deze boerenkool met worst.
   
 

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Ingredienten:

  • 1.5 kilo fijn gesneden boerenkool.
  • 40 gram boter
  • 110 gram ham (gesneden in blokjes of reepjes)
  • 2 grof gesneden uitjes
  • beetje witte peper
  • 2 rookworsten

Bereiden:

    1. We beginnen met het wassen van de boerenkool.
    2. De boerenkool gaat nu in de gaatjespan van 7.5 liter en we stomen het 4 minuten op 120 graden.
    3. De boerenkool doen we nu over in een dichte pan (dus zonder gaatjes) en roeren er de ui, ham, boter en witte peper bij.
    4. Vervolgens halen we de rookworsten uit de verpakking en doen het ook in de stoomoven pan.
    5. Het geheel gaat nu nog 8 minuten terug in de hoge druk stoomoven op 120 graden.
   
 

Bij de boerenkool serveren we gekookte aardappelen (indien gesneden zoals de aardappeltjes gegeten worden dan zijn de aardappelen klaar op 3 á 4 minuten op 120 graden (afhankelijk van hoe gaar u het wilt hebben).

   
  De Snaidero Code is een Italiaanse design keuken die leverbaar is bij de Snaidero Concept Store.
   
   
 
Let op: Voor het geval u boerenkool wilt klaarmaken met een drukloze stoomoven, de tijd is dan 30 minuten op 100 graden in de gaatjespan.
   
   
  Relevante links:
   
  Kerntemperaturen voor de oven.
   
   
 
Bekijk hier de actuele Snaidero keukenmodellen. Snaidero is topdesign uit Italië.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store. De specialist voor Italiaans design voor Nederland en Belgie.
Bekijk hier de pagina met aanbiedingen in Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store. De specialist voor Nederland en Belgie.
   
   
  Bekijk de collectie met Neff inbouw apparatuur op onze speciale site voor apparaten.