Neff Inbouwapparaten
 

Stoofpeertjes met Creme de Cassis en Balsamico.

   
 

Bijgerechtje voor 8 personen

Ingredienten:

  • p/p 1 stoofpeertje (Gieser Wildeman)
  • 2.5 dl rode wijn
  • 1 dl creme de cassis (likeur van zwarte bessen)
  • 2 a 3 eetlepels crema di balsamico (balsamico is een Italiaanse azijnsoort die uit Trebbiano druiven wordt gemaakt)
  • 400 gram suiker
  • 1.5 dl water
  • arrowroot (pijlwortelpoeder = emulgator). Een theelepel arrowroot werkt hetzelfde als een eetlepel bloem.

 

Bereiden:

    1. Schil de peertjes.
    2. Breng de wijn, de creme de cassis, suiker water en de balsamico aan de kook.
    3. Doe de peertjes erin en kook ze rood (stoomoven 100 graden 60 á 80 minuten).
    4. Als de peertjes gaar zijn, afgieten en het kookvocht inkoken tot de helft.
    5. Bind het sausje in met arrowroot en giet het over de peren
   
 

De stoofpeertjes (boven) met Creme de Cassis en Balsamico.

   
   
 
Bekijk hier de actuele Snaidero keukenmodellen. Snaidero is topdesign uit Italië.
   
   
  Neem contact op met de Snaidero Concept Store. De specialist voor Italiaans design voor Nederland en Belgie.
Bekijk hier de pagina met aanbiedingen in Italiaanse design keukens van de Snaidero Concept Store. De specialist voor Nederland en Belgie.
   
   
  Bekijk de collectie met Neff inbouw apparatuur op onze speciale site voor apparaten.